Ditt nye kvalitetshjem

Kvalitet og smarte løsninger er viktig i utviklingen av Solkilen Terrasse. Vi ønsker å legge til rette for at du kan nyte livet uten å tenke på vedlikehold og reparasjoner – det er den store fordelen ved å kjøpe ny bolig. Her kan du nyte livet – enten fra din vestvendte og solrike balkong eller ute i det fri.

En grønn og romslig takhage skaper en idyllisk ramme rundt de nye boligene i Solkilen. Hyggelige sittegrupper og benker inviterer til sosiale stunder med naboer og venner, omgitt av grønne områder med beplantning og trær. Leilighetene får store terrasser mot vest hvor du kan nyte ettermiddag- og kveldssolen.

Innvendig har vi laget effektive planløsninger som skaper god romfølelse og boforhold. Den vannbårne gulvvarmen gir deg en jevn temperatur året rundt. Store vindusflater ut mot terrassene slipper sollyset inn og skaper en harmonisk balanse med den lyse 1-stavs parketten. Baderommet har lyse gulv- og veggfliser og sammen med varmen i gulvet gir det en lun følelse. Baderomsinnredningen leveres i god kvalitet og vi legger til rette for at du kan gjøre tilvalg på badet tidlig i prosessen. Kvalitetskjøkken leveres fra HTH eller tilsvarende og har et tidløst design for bruk i mange år fremover. Integrerte hvitevarer fra Siemens står klart ved innflytting og du får også her mulighet til å gjøre tilvalg for å tilpasse kjøkkenet dine drømmer og behov.

Solkilen Terrasse - Kjøkken

Bygges i moderne stil med fokus på kvalitet

Solkilen Terrasse er et spennende, nytt boligprosjekt beliggende på vestsiden av Presterødåsen. Området er solfylt og luftig med utsikt mot både sentrum og Kilen.

Sammen med ny forretning for Gjermundsen Auto, som har ligget i Solkilen i flere tiår, planlegges det nå 2 mindre boligblokker med til sammen 30 leiligheter. Boligblokkene på 4 etasjer er avtrappet mot syd slik at leilighetene i de øverste etasjene får store takterrasser, samtidig som det skapes rom og luft mellom blokkene. Alle leilighetene er vestvendte med vinduer fra gulv til tak og gjennomgående store terrasser slik at man fårmaksimal glede av ettermiddagssolen. Leilighetene varierer i størrelse fra 2 til 4 rom med 2 store leiligheter i toppetasjen. Det har vært fokus på å lage gode, romlige løsninger med best mulig funksjonelt areal.

Hovedpremiss for prosjektet har vært å lage et kombinasjonsbygg med høy estetisk og funksjonell kvalitet. Felles arkitektonisk element for forretning og boliger er et spill av hvite, horisotale bånd med varierende mellomrom av glass og mørke overflater. Fasader på langsidene er oppbrutt gjennom sprang mellom etasjene og en variasjon i materialbruk. Forretningene vil ligge innskutt i terrenget, men boligene ligger med «ryggen» inn mot den bratte fjellveggen med relativt lukkede fasader mot nord og øst, mens de åpnes opp mot syd og vest mot sol og utsikt. Taket over forretningen blir et flott felles uteoppholdsareal med beplanting, hyggelige grønne rom og lekearealer for boligene. Uteoppholdsarealet vil ha forbindelse med friarealet mot nord.

meinich arkitekter AS

Meinich Arkitekter AS har lang erfaring i utvikling av både bolig og næringsområder og har vært med på å skape ideene for utvikling av Solkilen. Vi er opptatt av å forme gode boområder der både leilighetene og utearealene innbyr til gode private og sosiale samværsarenaer.